Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Прва победа Џокера

KK Džoker -KK Borac 94, oktobar 2023.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Џокер – Борац 94 – 87:79 (32:7, 14:31, 19:23, 22:18)
ЏОКЕР (СОМБОР): Лугић 17, Капетановић 7, Југовић 21, Брекић, Страит, Брбаклић 14, Катушић, Вукас 4, Крстановић, Бодрожић 4, Simmons 3, Николић 17.

ЧАЧАК 94 QUANTOX (ЧАЧАК): Cool, Додић 3, Pulliam 17, Гројић 11, Пешаковић 8, Лакић 8, Мајсторовић 14, Гашић 5, Пантић, Даниловић 12, Думић.

Након само 10 дана рада под диригентском палицом маестра, искусног стратега Жељка Лукајића, „џокери“ су приредили невиђену представу пред 900 својих навијача, синоћ у GH „Мостонга“.

Од првог такта утакмице кренули су са својим чудесним плесом и након 7 минута на семафору је било невероватних 20:0 за новајлије из Сомбора, против изузетно квалитетне екипе из Чачка, која је дошла по своју трећу узастопну победу у текућем првенсту.

Ударни талас од +25 поена (32:7) након првих 10 минута, незабележен у аналима сомборске кошарке, протресао је гостујуће играче, али и изазвао њихову снажну, повратну реакцију у другој четвртини (14:31) и одлазак на полувреме с заостатком од (не)достижних -8, 46:38.

У другом чину (полувремену) настављена је игра „мачке и миша“, коју су Лукајићеви изабраници успели да исконтролишу држећи ривале до последњег звука сирене увек на дистанци од 2 до 10 поена.

„Играм професионално кошарку дуго, 16, 17 година и искрено нисам никада до сада доживео овако нешто, нити сам видео на ТВ-у: да моја екипа губи 20:0 и овакав повратак! Мислим да смо у 1. четветини направики сами себи проблем, јер смо после морали 30 минута да радимо, радимо и радимо да бисмо то стигли. Имали смо шансу да се вратимо, али нисмо успели. Не рачунајући тих 10 минута, поносан сам на своју екипу“, рекао је Ђорђе Мајсторовић на конференцији за медије после синоћњег пораза.

За прву, историјску победу у „АдмиралБет“ Кошаркашкој лиги Србије најзаслужнији су били: капитен Алекса Брбаклић, Лазар Лугић, Алекса Југовић, Zachary Simmons и ново појачање Милош Николић.

Вођа сомборског тима за 22 минута стигао је до највећег индекса успешности на утакмици (24), убацивши 6/7 „пенала“, 4/4 двојке, 0/1 тројку, по 1 скок у нападу и одбрани и освојивши 4 лопте.

Лугић је најдуже био на паркету (38 мин.): 4/6 са линије пенала, 2/4 за два, 3/4 за три поена, 2 скока у нападу и 6 у одбрани са по једном асистенцијом, блокадом и изгубљеном лоптом.

Југовић је показао високу концентрацију у шуту за 1 (9/11) и за 2 поена (3/4), којима је придодао 2/8 тројки, 1 скок у нападу, а 4 у одбрани, 2 асистенције, 1 освојену и две изгубљене лопте.

Двоцифрени индекс успешности имао је и Американац Simmons: 1/1 сл. бацања, 1/1 за два поена, 2 скока у нападу, 6 скокова у одбрани и 3 асистенције.

Ново име у редовима „Јокера“, Милош Николић дао је неколико кључних поена и показао је своју вештину са: 6/7 сл. бацања, 1/2 за два, 3/8 за три поена, 1 скоком у одбрани, 1 асистенцијом, са којима је неутралисао 4 изгубљене лопте.

„Искрено мислим да смо заслужили победу и мало раније с обзиром на уложени рад. Доста смо радили за ову прву победу. Дошла је данас – добродошла! Честитам саиграчима, стручном штабу и целокупној организацији клуба на првој, историјској победи у КЛС-у!“, изјавио је Лазар Лугић, након првог тријумфа „Јокера“.

„Лепо је да смо после свега, успели да дођемо до веома важне победе. Ипак, не треба се заносити. Посла има пуно, али ме као тренера радује да су играчи прихватили одговорност за дате задатке, када је наручито била одбрана у питању. Тешко је у данашње време одржати +20 поена. Данас је кошарка брза и резултат се брзо стиже и треба имати концентрације. Битно је да смо одиграли одговорно одбрану, јер из добре одбране долази добар напад.

У већем делу утакмице проблем је био напад, да играчи познају ситуације, али довољно сам дуго тренер да схватам да не може то преко ноћи. Тек сам ту неких 10-ак дана, требаће још доста времена и искуства.

Захваљујем се Сомборцима на гостопримству. Не говорим само на гостопримство у спортском окружењу, него и на улици. Људи који ме срећу, сви ми желе добродошлицу и захваљујем им се на томе. Али, то је једна још већа обавеза, да им вратимо на прави начин, јер вечерас је била права атмосфера, наручито на крају утакмице… Ово је и позив њима да се појачају, да дођу и верују у нас, јер тешко је гледати утакмицу када губите 30, 40 разлике, али када играте једну овако добру утакмицу, отворену и неизвесну, онда је догађај бити ту и гледати један леп спорт.

Екипа „Чачка“ је преискусна екипа. Неки њени играчи су играли АБА лигу и у врхунским тимовима… То је један добар тим са визијом, јер су нам велике проблеме правили у изолацији. Наручито број 7 (А. Т. Pulliam), који је направио доста проблема, док нисмо отворили малог Бодрожића, који је решио велике проблеме и затворио рекет.

Радује ме што смо имали само 9 грешака, што је јако добро за један тим који нема уиграност. Прошлу утакмицу смо имали Вукаса, сада Бодрожића, биће још младих играча. Улажемо у младе, али нам треба времена и стрпљења да бисмо сачекали тај природни таленат да се материјализује.

Још једном се захваљујем публици, која нас је подржала, дала нам је мотива, имала реакцију на наше играче, када је капитен показао да нам помогну. Вечерас нам је доста помогао нови играч Милош Николић, који је стиснуо зубе, иако је ван такмичарске форме и са повредом скочног зглоба.

Честитам још једном и једним и другим играчима. Идемо даље“, део коментара је првог тренера „Џокера“, Жељка Лукајића након историјске.

КК Џокер

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора