Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Прво издање сомборског Хексагона

SBK Speeder - Heksagon, 2022.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протекле суботе, у оквиру Бодрог Феста у Бачком Моноштору, сомборски СБЦ „Спеедер“ организовао је први турнир серије ФУН 500 у кросминтону.  Турнир је организован у сарадњи са месном заједницом, на фудбалском терену у Бачком Моноштору, као део традиционалне локалне манифестације. Ово је било премијерно издање турнира овог типа, специфично по укрштеним теренима.

На турниру су наступали такмичари из Србије, Словеније, Мађарске и Румуније, међу њима и једна светска шампионка и још 5 освајача медаља на Светском првенству.

Домаћи такмичари су остварили сјајне резултате, освојивши чак 17 медаља, а најуспешнији међу њима били су Селена Стојачић и Борис Јерковић, који су тријумфовали у женској и мушкој сениорској категорији.

Селена Стојачић је поред златне медаље у синглу стигла и до сребра у категорији јуниорских парова са Катарином Блажев, која је поделила треће место у женској категорији са Симаном Матковић.

Алида Јерковић је била другопласирана у женској категорији и у категорији парова са Борисом Јерковићем. У категорији дечака и девојчица до 14 година, у врло јакој конкуренцији, треће место су поделили Бранислав Банић и Урош Лукач, који је у групној фази успео да победи и светску првакињу – Словенку Жупевц.

Прво место у овој категорији заузео је бронзани са Светског првенства – Марцелл Ковацс из Мађарске. Урош је успео да се нађе на постољу и у категорији јуниорских парова, у пару са Мађаром Хасзом су освојили бронзу.

Бранислав је наступио са оцем Жељком Банићем у категорији сениорских парова где су поделили треће место са Симаном Матковић у пару са Мађаром Анталом.

У категорији ветеранских парова наступили су Стевица Лукач и Миодраг Ковачевић и стигли до бронзе. У категорији ветерана преко шездесет година сомборски такмичари су међу собом поделили медаље. Најбољи је био Слободан Јерковић, другопласиран Зоран Пурић а треће место је заузео дебитант Јосип Фратрић.

Већ за за две недеље, 03.09.2022.године ће Сомбор бити домаћин бројним врхунским такмичарима, на мастерс турниру Сербиан Опен.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора