Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Предрагу Милићу „Награда Срема 2022“

Награда Срема 2022, Предраг Милић
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Прву трку Отвореног шампионата Србије у ауто крос дисциплини „Награда Срема 2022“ у организацији АСУ Сирмиен рејиснг тима из Руме која је одржана на стази у Шашинцима у потпуности је обележио Предраг Милић у најјачој класи 6.

Убедљивим наступом почев од квалификационих трка до финалог окршаја на стази укупне дужине 590 метара, Милић сениор ни једног тренутке није дозволио конкуренцији да му угрозе водећу позицју од старта до циља.

Правилником такмичења недељни програм на ауто крос Арени „отворили“ су такмичари класе 1. После три квалификационе трке и финалног надметања Немања Јорговић је био без премца. Друго место освојио је јуниор Горан Милић, а треће је припало Данијелу Палковићу.

У класи 2 славио је Здравко Кусић испред Игора Сенте. Бранислав Мандић био је најбржи у класи 3 и то врло убедљиво у односу на другопласираног Перу Виводу, односно Зорана Милисављевића. Ваља нагласити да је услед превелог жара на старту, после контакта у првој десној кривини дошло до прекида финалне трке, да би по „сређивању“ уследио рестарт.

Класа 4 била је најбројнија што је условило да возе у две групе због пропусне моћи стазе, али и да се одрже две полуфинале трке. Жестоко од старта до циља током 12 кругова прштало је на све стране, са све рестартом трке због „карамобола“ на стази. Прво место припало је више него заслужено Игору Аперлићу испред Владимира Јанке.

Класа 5 припала је Виду Зубићу.

У најјачој класи поменути сениор Милић је тријумфом у Шашинцима јасно истако кандидатуру за титулу шампиона.

Пласмани:
Класа 1: Н. Јоргановић, Г. Милић, Д. Палковић
Класа 2: З. Кусић, И. Сенте, В. Војновић
Класа 3: Б. Мандић, П. Вивода, З. Милисављевић
Класа 4. И. Аперлић, В. Јанка, В. Радосављевић
Класа 5: В. Зубић, Н. Илић, В. Зубић
Класа 6: П. Милић, И. Тодоровић, Н. Гладич
Куп дама: Г. Драганић Милетић, М. Пешикић

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора