Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Преседник ССГС Милош Мијић посетио ФК Алекса Шантић

Pokretanje-skole-fudbala-u-Aleksa-Santicu-jun-2024-4
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У суботу, 22. јуна на фудбалском терену у Алекса Шантићу одиграна је ревијална утакмица петлића ФК Алекса Шантић и ФК Интернационал из Сомбора поводом Дана села. Након петлића утакмицу су одиграли и пионири Алекса Шантића и Јединства – Лемеш из Светозар Милетића.

Ови мечеви означили су истовремено и почетак рада омладинске школе ФК Алекса Шантић за који је одлуком клуба задужен Немања Ђурђевић, бивши играч и фудбалски судија.

Посебни гости ове спортске манифестације су били представници суперлигаша Србије ФК „ТСЦ“из Бачке Тополе, предвођени генералним директором клуба Палађи Саболч, представници ГФС Сомбор, те водећи људи Спортског савеза града Сомбора.

Милош Мијић, председник ССГС је овом приликом истакао да се Спортски савез од почетка године константно труди да испрати све спортске догађаје, те је подсетио да је један од његових циљева и био покретање што више сеоских екипа. Данашњи повод је веома леп, покретање омладинске школе ФК Алекса Шантић после више година. На њихов позив, дошли смо да испратимо овај догађај, трудићемо се да им максимално помогнемо, колико можемо и у складу са нашим могућностима. То је један велики плус, како за клуб, тако и за град, Спортски савез… Оно што ми “потенцирамо” је да поред сениорског и јуниорског тима, клубови морају имати и базу, јер од базе све креће. Надам се да ће и остала села следити овај пример и да ће кренути да оформе своје базе.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора