Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Пресудило „Вошиноˮ искуство

kk-joker-kk-vojvodina-8.kolo_-1024x538
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Џокер – Војводина 68:76 (20:17, 16:19, 17:23, 15:17)

ЏОКЕР (СОМБОР): Лугић 14, Капетановић 4, Југовић 12, Брбаклић 5, Марковић, Вукас, Крстановић, Бодрожић, А. Станојевић 9, Симмонс 4, Милин 7, Николић 15.

ВОЈВОДИНА МТС (НОВИ САД): Бањац 6, Недељков, Љубичић 6, Ракићевић 10, Заграђанин, Бумбић 9, Савић 16, Ивошев 10, Јохнсон 8, Вучетић 11, Ф. Станојевић, Радоњић.

Одлично је стратешки и тактички тренер Жељко Лукајић припремио екипу за сусрет са „Војводином МТСˮ. Његове замисли и упутства спровођена су на терену од самог почетка меча, те су „џокериˮ лако пробијали новосадску одбрану, иако је било приметно да играју у грчу и да их оптерећује велико име противника.

Осим у првих 5. минута сусрета, када је и била највећа предност 5:10, „Вошаˮ је морала да вија резултат током првог полувремена, али на лицима и у игри њених играча није било забринутости, већ сигурности и вере у себе и да ће њихови квалитети и огромно искуство испливати на површину кад-тад. Недовољан број утакмица, у ногама против јаких противника звучних имена, све је више утицало на игру новајлија, у које је полако почела да се увлачи сумња, већ током друге четвртине, у своје могућности, квалитет и снагу.
На крају 19. минута било је 35:31, а у последњих 60 секунди, Новосађани су убацили 5 поена, а домаћи само једном упутили лопту на кош и промашили, те је на звук сирене у 20 мин. било егал – 36:36.

Мучили су се Сомборци током треће четвртине, али су мучили и ривале, којима нису дали да стигну до двоцифрене предности. У 25. мин. било је 42:49, да би након пола сата игре (30. мин.) предност гостију пала на 53:57.

У последњој четвртини, домаћи су пребрзо кренули на све или ништа у нападу, исхитрено и нерезонски шутирали из тешких позиција и ситуација, што су Новосађани спремно дочекали и показали како се затвара утакмица и уписује победа.

У саставу „Џокераˮ истакли су се: Милош Николић (15 поена, 3 асистенције, 2 освојене лопте, 1 скок, 2 изгубљене лопте), који је и изнудио 7 фаулова, а начинио само један; затим Лазар Лугић (14 поена, 3 скока, 2 асистенције, 1 изгубљена лопта) и капитен Алекса Брбаклић (5 поена, 5 скокова, 3 асистенције, 1 блокада, 1 изгубљена лопта).

Први стратег домаћих, Лукајић открио је сомборској публици и гостујућој екипи још један бисер из „Џокеровогˮ погона – јуниора Алексу Станојевића са којим је у стартној петорци и започео меч. Млади Станојевић одиграо је одлично у свом дебију на највећој домаћој кошаркашкој позорници и заслужено био трећи играч домаћег састава по минутажи на паркету (27 минута). Одлично је сарађивао са много искуснијим саиграчима, који су га на терену прихватили као равноправног члана тима.

Поред 7 поена, Станојевић је уписао и 7 скокова, као и његов саиграч Матија Милин, а на другој страни Стефан Савић, те су њих тројица поделила прво место по броју скокова на јучерашњој утакмици. Алекса је такође и „спустио две рампеˮ, баш као и много искуснији Зацхарy Симмонс, а из „Војводинеˮ, Томислав Ивошев.Пред младим Станојевић је светла кошаркашка будућност, ако настави да вредно тренира.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора