Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сениорске бронзе за Драгану Јовановић и Сару Миљковић

Драгана Јовановић, ЕП, Београд 2024.година
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Четири српске даме у финалу Европског првенства у боксу 2024, Шадрина избацила олимпијску шампионку.

У првој сесији осмог дана такмичења на Европском првенству у боксу за сениорке и сениоре 2024. у српској престоници у ринг су изашле жене.

За Србију и пласман у финале борило се 11 дама, финале је изборило четири, предвођене селектором Мирком Ждралом и тренерима Педро Гранадо Ранцелом, Алан Биченовим, Сашом Грдељевићем и Стојаном Кнежевићем.

Први меч, прву победу и прво финале извојевала је боксерка у најлакшој тежинској категорији, до 48кг Кристина Нађ Варга која је направила прави подвиг савладавши фаворизовану Бугарску, првог носиоца Севду Јулијанову Асенову.

Уследила су два пораза, у катеогорији до 50кг Нина Радовановић заустављена је од представнице Бугарске Златиславе Гене Чуканове, док је у категорији до 52кг Драгана Јовановић изгубила од Рускиње Анастасије Кул.

Наставак женских полуфинала донео је нову победу за Србију.

Златна девојка српског бокса Сара Ћирковић у катеогорији до 54 кг још једном је била на висини задарка и још једном је показала да је драгуљ који се ретко рађа. Сара је савладала Мађарицу Хану Лакотар и обезбедила друго финале Србији, а за злато ће се борити против Румунке Лакрамије Перижок.

У категорији до 57кг Анђела Бранковић поражена је од Рускиње Дарије Абрамове, а затим су уследиле две нове победе.

На Олимпијским играма у Паризу представљаће нас у катеогорији до 60кг Наталија Шадрина. Она је у рингу под сводовима хале „Александар Николић“ остварила победу коју ће вечно памтити. За пласман у финале ЕП у Београду декласирала је Иркињу Кели Ен Харингтон светску и актуелну олимпијску шампионку из Токија.

У финалу Шадрина ће се борити против Рускиње Нуне Астаријан.

Ново финале за Србију извојевала је у категорији до 63кг Кристина Кулухова против Словакиње Тамаре Кубалове. Наредна противница нашој младој и изузетно талентованој боксерки Кулуховој биће Елена Бабичева из Русије.

Уследио је пораз Милене Матовић у категорији до 66кг против Рускиње Албине Молдажанове, а затим и Николине Гајић у категорији до 75кг од Рускиње Анастасије Шамонове.

За крај пораз и српских репрезентативки у тешкој и супертешкој категорији.

Тешкашица (до 82кг) Елма Хајровић изгубила је од Хрватице Луције Билобрк, док је супертешкашица (+81кг) Сара Миљковић изгубила од Рускиње Кристине Ткачеве.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора