Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомаратонски тркачки викенд

arksm 180323
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Тркачка сезона је започела у пуном обиму те су чланови Атлетско рекреативног клуба ‘‘Сомаратон‘‘ из Сомбора наступили на неколико трка током викенда.

Прва трка одржана је у суботу 18. марта и то у Мостару у Босни и Херцеговини. На овом све популарнијем полумаратону који је окупио хиљаду тркача наступили су и Сомаратонци Роберт Лалић који је захтевну стазу у дужини од 21 километра, преко седам Мостарских мостова, истрчао за 1 сат и 27 минута, док је Весна Бјелан уз свој нови лични рекорд дошла до првог места у својој старосној категорији.

Истог дана али на Петроварадинској твђави у Новом Саду одржан је други по реду ‘‘Fortress challenge‘‘ у организацији тренинг центра ‘‘Инвицтус‘‘. Сви представници Сомаратона су успешно завршили ову необичну трку која се једним својим делом трчи и кроз катакомбе саме тврђаве.

Финишери су били Ивана Шокац, Ана Касап, Бојана Марић, Жељка Ћурчић, Стојан Миљевић, Марио Дугандзић, Квинтон Вандер Хајден и Предраг Шкорић.

У недељу 19. марта на Дивчибарима је одржана трка ‘‘Дивча Winter Траил‘‘ у организацији ‘‘West Serbia Траилс‘‘-а на којој је учешће узело 350 тркача међу којима је Сомаратон имао своје представнике који су успешно савладали стазу од 15 километара са укупним успоном од 650 метара.

Треба напоменути да се већи део стазе трчало по снегу, а старт и финиш трке је био на скијашкој стази. Кроз циљ су протрчали Мирослав Лишчевић, Даниел Шокац, Драган Касап и Предраг Шкорић.

За крај богатог викенда бележимо наступ Јелене Станимировић на полумаратону у Лимасолу на Кипру и Дамира Миланков у Вуковару на трци 24 км.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора