Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомаратонци дан за даном на победничким постољима!

arksm 27032022
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Викенд за нама обележила је серија трка на којима су чланови сомборског Атлетско рекреативног клуба ‘’Сомаратон’’ узели учешће и остварили успешне резултате.
Субота је започела трком на 5 километара поводом отварања трим стазе “Фрушка Гора” на
Иришком венцу у организацији Српског атлетског савеза. Сомаратон су представљали Милан Ковачић, Дејана Штајфер и Дамјана Перенчевић која је освојила треће место у женској конкуренцији!
Само пар сати након ове трке на Петроварадинској тврђави у Новом Саду на првој ОЦР трци кроз популарну “Ђаву” у организацији клуба ‘’Инвицтус’’ на трци од 8 км, са преко 20 препрека, улазима у катакомбе и подземље тврђаве Сомаратон су представљали Ана Пешић, Сања Војводић, Даниел и Ивана Шокац, Владимир и Душанка Кесегић, Мирослав Лишчевић, Предраг Шкорић и Милан Ковачић.
На дечијој трци са препрекама млади деветогодишњи Реља Шкорић заузео је друго место!
Као и сваке суботе на Великом Бачком каналу у Сомбору ,са стартом од 17 часова, на Тркачкој лиги Сомаратона, коју од недавно подржава Интерспорт Србија, учешће је узело тридесетак такмичара, а ово коло победу је истрчао Ђорђе Муњас.
Недеља је била резревисана за традиционални полумаратон у Новом Саду, који је ове године по веома лепом времену окупио хиљаду тркача који су се надметали у неколико дисциплина. Главну полумаратонску трку у дужини од 21 километра од ‘’Сомаратонаца’’ најбрже је истрчао срчани Роберт Лалић који је само недељу дана раније истрчао веома брз полумаратон у Мостару. Полумаратонску дистанцу истрчали су и Фридрих Балинт, Зоран Николић, Арпад Шаркези, Јелена Перенчевић, Тијана Одобашић и Бошко
Јерковић. Вицешампион трке на 10 километара био је сомаратонац Джејмс Инс који је уз, нови лични рекорд, остварио још један у низу сјајних резултата завршивши трку на другом месту! Ову дисциплину успешно је истрчао и Александар Крнета. Такође вицешампионски резултат имала је и Дамјана Перенчевић, али на траси од 5 километара чиме је наставила одличан резултат који је имала само дан раније на Иришком венцу. Тако да се Сомаратон из Новог Сада успешно враћа са два друга места! Трку 5 км. успешно је истрчала и Катарина Перенчевић. Учешће на трци имао је и Владимир Кесегић који је овог пута наступио као припадник Жандармерије.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора