Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомаратонци најбројнија екипа на Апатинском полумаратону!

arksm151023
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У недељу 15.10.2023. године одржано је 27. издање Дунавског полумаратона у Апатину.

Поред главне полумаратонске трке на 21 километар одржане су и трке на 10 километара, штафетна трка и нордијско ходање. Више од 700 учесника било је део ове традиционалне манифестације.

Чланови атлетско рекреативног клуба ’’Сомаратон’’ Сомбор били су најбројнија екипа на овој трци са тридест тркача који су учествовали на једној од трка.

Најбржи ’’Сомаратонац’’ на полумаратонској трци био је Џејмс Инс који је заузео девето место у генералном пласману уз свој нови лични рекорд и време 1 сат и 21 минут и 7 секунди.

Роберт Лалић је истрчао друго место у својој старосној категорији, док су Борислав Беретић, Ђука Чељуска и Весна Бјелан истрчали прва места у својим категоријама, а Арпад Шаркези треће.

Полумаратон су истрчали и Предраг Гагић, Зоран Николић, Марио Кундит, Недељко Катић, Ђорђе Вучковић, Јелена Перенчевић, Дамир Миланков и Бошко Јерковић.

На десет километара најбржи је био Бранислав Катић који је трку завршио на 17 месту, односно на другом месту у својој старосној категорији уз свој нови лични рекорд на 10 километара.

Ана Пешић је истрчала прво место у својој старосној категорији док су Дејан Николић и Даница Грујић Фирањ заузели друга места у својим категоријама. Десет километара истрчали су и Бошко Елек, Ненад Ђорђевић, Срђан Бузаџић, Александар Мартиновић, Радмила Милашиновић, Дејана Штајфер, Мина Бошњак, Ђорђе Рацков и Александар Крнета.

Учесници штафетне трке 2 џ 5 километара били су Вук Стојсављевић, Константин Јерковић, те Лана и Бранко Ненадић.

Такође у недељу одржана је ’’Бобија трејл’’ трка у организацији Њест траил Сербиа. Била је то пета по реду од шест трка у серији коју су упшено истрчали ’’Сомаратонци’’ Даниел Шокац и Мирослав Лишчевић.

Стазу од 15 километара са 650 метара успона савладали су чланови Сомборског клуба.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора