Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомаратонци на Меморијалној трци у Бачкој Тополи

Takmičari ARK Somaratona u Bačkoj Topoli novembar 2022 (1)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У суботу је у Бачкој Тополи, одржана традиционална меморијална трка „Пал Скендеровић”, у част великог атлетичара – маратонца из овог града. Ова година је била посебна јер због стогодишњице рођења Пал Скендеровић организатор ове трке Атлетско удружење Топола, за учеснике трке предвидео и нову стазу, где се трчало у ширем центру града.

Трчало се на 5 и 10 километара где се савладавала и четири успона што је отежавало постизање истакнутих резултата.

По кишовитом и хладном времену учешће у трци узело је 220 тркача, а први на циљ на 10 км. је стигао Денис Фируловић, док је код дама победу однела Нора Тркља.

И ове године Сомаратонци у великом броју су узели своје учешће и били су веома успешни. У конкуренцији на 10 км. друга места у генералном пласману постигли су Јосип Мајор и Тијана Кабић. У својим старосним категоријама прво место су освојиле Жељка Ћурчић и Даница Грујић Фирањ. Друго место у својим категријама освојили су Дејан Николић, Ђука Чељуска, Арпад Шаркези и Весна Бјелан, а трећа места Тијана Одобашић, Јелена Станимировић и Јелена Перенчевић. Трку на 10 км. успешно завршили и Милан Ковачић, Мирослав Лишчевић, Зоран Николић, Марио Кундит, Недељко Катић, Илија Звеканов, Бошко Јерковић, и Ђорђе Рацков.

На трци на 5 км. најуспешнија је била Дамјана Перенчевић заузевши друго месту у женској конкуренцији. На победничко постоље стали су, Ана Пешић прво место, Бранислав Катић, Вук Стојисављевић и Бранко Ненадић треће место.

Исту трку успешно су завршили и Александар Мартиновић, Константин Јерковић и Александар Крнета.

Дан касније одржано је отворено првенство Фрушке Горе, на 5.5 и на 11 километара. Милан Ковачић и Мирослав Лишчевић успешно су истрчали дужу стазу као и Даниел Шокац краћу стазу.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора