Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомаратонци снажно на старту другог дела сезоне

supm (32)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Тркачки викенд започео је у суботу 27. августа у Чортановцима на четвртом колу Војвођанске трекинг лиге у склопу 23. Дунавских чаролија.

Атлетско рекративни клуб ‘‘Сомаратон‘‘ из Сомбора имао је два своја представника. Јелена Станимировић је истрчала стазу у дужини од 13,5 километара и освојила прво место у женској конкукренцији сениорки, док је исту стазу успешно истрчао и Александар Крнета.

Дан касније у недељу 28. августа одржано је пето издање Суботичког полумаратона које је привукло рекордан број тркача који су трчали улицама Суботице.

Веома топло време није било најповољније за више од 1.300 тркача који су трчали на трасама од 5, 10 и 21 километра.

Најкраћу дистанцу од 5 километара трчали су Бојана Марић која је истрчала пето место у женској конкуренцији, Марио и Милица Дуганџић, Мина Бошњак и Даница Грујић Фирањ. Дупло дужу дистанцу од 10 километара истрчали су Борис Мајсторовић, Ана Пешић, Богдан Николић и Ђорђе Рацков.

Најдужу полумаратонску дистанцу у дужини од 21 километара истрчали су Джејмс Инс који је био најбржи Сомаратонац овог викенда који је потврдио своју добру форму истрчавши осмо место у генералном пласману и треће у својој старосној категорији. Добар резултат истрчао је и Дејан Николић освојивши такође треће место у старосној категорији.

Прво место у старосној категорији истрчао је Арпад Шаркези потврдивши статус једног од најсталнијих и најискуснијих тркача. Полумаратон су истрчали и Давор Петрик, Мирослав Лишчевић, Зоран Николић, Марио Кундит, Дамир Миланков, Маја Бодрожић и Бошко Јерковић.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора