Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомаратонци финиширали тркачку сезону

Takmičari ARK Somaraton, Reciklažni maraton Novi Sad, decembar 2023.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Успешна тркачка сезона у 2023. години за чланове Атлетско рекреативног клуба ’’Сомаратон’’ Сомбор је финиширана са две трке овог викенда.

У суботу је Новом Саду одржан 11. Рециклажни маратон у Новом Саду трка са којом се традиционално завршава тркачка сезона у Србији.

Вицешампион овогодишњег Рециклажног маратона био је члан ’’Сомаратона’’ Дамир Марковић који је 42 километра истрчао за три сата и двадесет и седам минута што је било довољно за друго место у маратонској трци.

Најтежу атлетску дисциплину по први пут истрчао је Богдан Николић који је тиме постао још један наш суграђанин који је успео да истрчи маратон. Маратон је истрчао и Недељко Катић, као и Дамир Миланков којем је ово био 11. истрчани маратон у овој години чиме је изједначио Сомборски рекорд по броју истрчаних маратона у једној календарској години.

Упола краћу полумаратонску дистанцу од 21 километар и то по 58. пут истрчао је Зоран Николић, док је Бранко Ненадић истрчао трасу од 7 километара.

У недељу је одржан маратон и полумаратон у Малаги, главном граду регије Коста дел Сол у Шпанији. На овом маратону је учествовало више од 10000 учесника. Релативно захтевна стаза пролази кроз најлепше делове града као и уз море.

Маратон у Малаги истрчале су Биљана Везмар, Маја Бодрожић и Марина Брбаклић Тепавац.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора