Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомаратон најуспешнији клуб на трци у Бачкој Тополи!

IMG_1747
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У субору 04.11.2023. године одржано је четрнаесто издање меморијалне трке “Пал Скендеровић” у Бачкој Тополи.

Овогодишње издање трке привукло је две стотине тркача који су се такмичили на дистанцама од 5 и 10 километара.

Атлетско рекреативни клуб “Сомаратон” Сомбор имао је велик успех на овој трци, поред чињенице да је био клуб са највише такмичара.

Јосип Мајор је истрчао треће место у генералном пласману у главној трци на 10 километара, а испред водећих српских дугопругаша уз свој нови лични рекорд на 10 километра.

‘’Сомаратон’’ је био клуб са највише тркача који су освојили неку од медаља у својим старосним категоријама.

Ђука Чељуска истрчао је друго место, док су Јакша Зековић и Арпад Шаркези заузели трећа места у својим категоријама. Даме су биле посебно тријумфалне освојивши прва места у својим категоријама и то Весна Бјелан и Даница Грујић Фирањ. Трку на 10 километара истрчали су и Роберт Лалић, Зоран Николић, Марио Кундит, Бошко Елек, Недељко Катић, Ђорђе Рацков и Тијана Одобашић.

На упола краћој дистанци од пет километера још један сјајан резултат забележила је Ана Пешић којој је победничко постоље ‘’измакло’’ јер је овог пута трку завршила на четвртом месту у генералном пласману, али је зато била убедљиво прва у својој категорији.

Такође прво место у својој категорији истрчали су и Бранислав Катић и Мирјана Дошен, док је друго место у категорији истрчала Леа Вукелић. Трку на 5 километара истрчали су и Бранко Ненадић, Стефана Француз и Драгана Богојевић.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора