Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомаратон обележио 13. годину постојања

ARK Somaraton 13. godina postojanja mart 2023 (1)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
У суботу 11. марта 2023. године у Сомбору је свечаном Скупштином обележена 13. година од оснивања Атлетско рекреативног клуба ‘’Сомаратон’’ Сомбор.
У кратком осврту на претходну годину закључено је да је 2022. година била једна од најуспешнијих за први дугопругашки клуб у граду. Пре свега је била успешна у такмичарском делу јер су такмичари на три државна првенства освајали медаља. Серију је започео Атила Сич, који је био бронзани у ултрамаратону на 50 километара на Палићу, а након тога следи једна од најзначајнијих медаља, ако не и најважнија, а то је титула првакиње Србије у маратону коју је истрчала Тијана Кабић и даље акутелна шампионка Србије у најтежој атлетској дисциплини.
Потом је освојена и екипна бронза девојака у кросу коју су истрчале Тијана Кабић, Дамјaна Перенчевић и Зорица Кулић.
Прошле године је на велика врата, уз подршку града, враћен Сомборски полумаратон на тркачку сцену. Нова траса најстарије уличне трке, тркачки град као и прегршт добрих резулата учинли су трку најлепшом промоцијом нашег града. Одржана је после паузе од две године и трка ‘’Даме трче’’ која је резервисана само за припаднице лепшег пола.
Тркачка лига Сомаратон постала је традиција где сваке суботе имамо праву малу трку на 5 километара на којој је редовно од 20 до 30 тркача.
Крај успешне године је свакако обележио заједнички пут у Љубљану на маратон када је тридесетак Сомаратонаца провело је заједнички спортски викенд.
На свечаној Скупштини додељене су и награде најбољима и најзапаженијима. Специјалну плакету ‘’Пуж’’ која се додељује за промоцију и унапређење рекреативног трчања за 2022. годину добио је Стеван Жижић, новинар ТВ Сомбор за праћење клупских активности и објективно извештавање што у многоме доприноси томе да више људи може да види шта све Сомаратон реализује од својих програма.
Плакету за изузетан спортски подвиг у 2022. години добила је Зорица Милутин Градинац, Триатлон клуб Спринт Сомбор за свој први завршени ‘’Иронман’’ чиме је постала прва жена из Сомбора која је успела да савлада ову изузетно захтевну дисциплину.
Плакета за најуспешнијег такмичара Сомаратона за 2022. годину припала је Тијани Кабић, првакињи Србије у маратону за 2022. годину и бронзаној у кросу у прethodnoj години.
Плакету за први маратон истрчан у 2022. години добили су Атила Сич, Јелена Перенчевић, Дамир Миланков и Владимир Кесегић, док су дипломе за први полумаратон истрчан у 2022. години припале Браниславу Катићу, Ани Пешић, Мирјани Дошен, Александру Мартиновићу, Лазару Санковићу, Зорану Марковићу и Предрагу Шкорићу.
Велики преносни пехар Тркачке лиге Сомаратон за 2022. годину припао је шампионима лиге Јосипу Мајору и Ани Пешић, а такође су награђени и по првих десет у мушкој и женској конкуренцији Дејан Николић, Дејан Хркаловић, Зоран Николић, Ненад Ђорђевић, Срђан Сајловић, Мирослав Лишчевић, Арпад Шаркези, Ђорђе Муњас, Дамир Марковић, Мирјана Дошен, Ана Пагач, Ивана Шокац, Даница Грујић Фирањ, Биљана Везмар, Сања Војводић, Ана Пешић, Јелена Перенчевић, Снежана Радовић и Тијана Одобашић.
Годишњици клуба присустовала је и Антонија Нађ Косановић, чланица градског већа за спорт, омладину и здравство.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора