Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

‘‘Сомборски полумаратон‘‘ део скупа организатора уличних трка у Србији

arksm jag23
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

На иницијативу координатора Српског атлетског савеза за атлетска такмичења изван стадиона Горана Чегара, а уз свесрдну помоћ Српског атлетског Савеза, Града Јагодине и челних људи Јагодинског маратона у суботу другог септембра одржан је скуп организатора уличних трка у Србији, највећи такве врсте у последње четири године.

На скупу је учествовало 35 организација са близу 50 учесника, а активно учешће узели су и челни људи ‘‘Сомборског полумаратона‘‘ Дамир Марковић и Милан Ковачић као и представници највећих трка у Србији – Београдског маратона, као и трка у Новом Саду, Суботици, Апатину и другим местима широм наше земље.

Скупу се из седишта Европске атлетике путем видео линка обратио Марко Васић, директор за трчање Европске атлетике који је учеснике упознао са активностима које следе у наредне две године: Европском тркачком бизнис конференцијом 2024. године која ће се одржати у Грчкој као и Европском првенству у трчању 2025. године које ће се одржати у Белгији.

У протеклих неколико година направљен је велики искорак у уређењу атлетских трка изван стадиона. Експанзија развоја трка је привремено заустављена током пандемије, али добра вест је што се уочавају трендови опоравка. Такође у протеклих пет година урађено је мерење и сертификовање највећег броја стаза на територији целе Србије (48 стаза у 26 градова) које су извршили званични мериоци АИМС и Светске атлетике.

Искуства и информације са овог веома битног скупа биће примењене и у припремама за 44. издање Сомборског полумаратона – које ће се одржати 19.05.2024. године.

Дан касније, у недељу трећег септембра, одржан је Јагодински полумаратон који је истрчао Дамир Марковић, заузевши треће место у својој старосној категорији, док је Милан Ковачић истрчао деоницу од 5 километара.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора