Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомборски полумаратон – друга најбоља трка у Србији!

Nagrada za Somborski polumaratonapril 2023.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Сомборски полумаратон полумаратон проглашен је за другу најбољу трку у Србији у категорији полумаратони/маратони за 2022. годину.

У избору сајта трчање.рс за најбоље организоване трке у 2022. години учествовало је 1.500 тркача који су Сомборској трци доделили ову ласкаву титулу. Додела награда је организована у хотелу Хyатт Реагенцy у Београду, а награду је примио Александар Марковић, извршни директор Сомборског полумаратона.

Град Сомбор за нешто мање од месец дана очекује 43. Издање најстарије уличне трке у Србији. У недељу 14. маја поново ће се трчати централним градским улицама и кроз најлепши градски парк – Парк хероја.

Траса Сомборског полумаратона је званично измерена и сертификована од стране Светске Атлетике (Њорлд Атхлетицс) и Асоцијације светских маратона и трка на даљину (АИМС) те градској трци додељен петогодишњи сертификат.

До сада је за 43. Сомборски Интеспорт полумаратон пријављено око 600 тркача из целог региона, а међу њима су и неки од победника ове трке као и неки од тренутно најспремнијих дугопругаша из наше земље. Поред главне полумаратонске трке на 21 километар, трчаће се и трка на 7 километара као и штафета 3 џ 7 километара, а по први пут и такмичење у Нордијском ходању на 7 километара. Оно што радује јесте чињеница да је четвртина пријављених тркача из Сомбора и околних насељених места.

Организатори као и сваке године припремају и најслађу трку за прешколце ‘’Трку пужића’’ која ће се одржати пре старта главних трка, а у плану је и одржавање кратких трка за школарце узраста од првог до четвртог разреда.

43. Сомборски Интерспорт полумаратон одржава се под покровитељством Града Сомбора без чије подршке ова трка не би могла бити организоавна на овај начин, као и Покрајинског Секретаријата за спорт и омладину као и уз пуну подршку свих градских институција, јавних предузећа приватних компанија и појединца. Радује чињеница да од ове године Сомборски полумаратон подржавају и компаније ‘’Гомекс’’ и ‘’МеркурXтип’’.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора