Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Сомборски полумаратон обара све своје рекорде!

44spm02
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Тачно је месец дана остало до 44. издања Сомборског полумаратона најстарије уличне трке у Србији и најмасовнијег догађаја у граду. Припреме за још један тркачки класик увелико трају како би град Сомбор спремно дочекао велики број тркача и гостију који ће у мају посетити град.

У наредних пар дана очекује да број пријављених пређе цифру од хиљаду учесника. Поред тркача из Србије, Сомбор ће угостити тркаче из Хрватске, Мађарске, Босне и Херцеговине, Русије, Грчке, САД, Јерменије и Немачке. Своје учешће су потврдили најбољи ‘‘дугопругаши‘‘ из Србије и региона. Тако да очекујемо првака Србије у маратону Ђуру Борбеља, Thunde Szabo из Мађарске учесницу маратонске трке на Олимпијским играма у Рио Де Женеиру 2016. године и друге елитне тркаче. Такође трку ће трчати и Владислав Шпајзер победник четвртог издања Сомборскг полумаратона који је пре 40 година трчао ову трку. Круг Сомборице ће и овог пута истрчати и градоначелник Сомбора као и многи други.

У недељу, 19. маја ће се централним улицама Сомбора трчати полумаратонска трка ‘‘Гомекс 21К‘‘, трка на 14 километара, трка на 7 километара као и ‘‘МеркурXтип‘‘ нордијско ходање на 7 километара.

Такође и ове године увертира у главне трке биће бесплатне ‘‘Виа Густо‘‘ дечије трке пужића за наше најмлађе суграђане.

Сомборски полумаратон је од 2022. године трка са сертификованом и измереном стазом одобреном од стране Светске Атлетике (World athletics International mesurement certificate). Такође Сомборски полумаратон је 2023. године проглашен за другу најбољу трку у Србији, а крајем прошле године је освојио треће место у категорији промотивна кампања спортског догађаја у оквиру ‘’Peloton Awards’’ при првој спортској-бизнис конференцији ‘’Пелотон’’ која је одржана у Београду у децембру 2023. године.

Сомборски полумаратон је кандидат за ознаку квалитета при Европском међународном пројекту DANUrB+/Danube Urban Brend који се бави малим и средњим градовима на Дунаву као и кандидат за ознаку квалитета “Најбоље из Војводине”.

44. Сомборски полумаратон одржава се под покровитељством Града Сомбора, а трку су подржали и Покрајински Серетаријат за спорт и омладину, велики број институција, јавних предузећа, али приватних компанија и појединаца.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора