Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Србији две норме за Олимпијске игре!

Kamp-reprezentacije-Srbije-u-Somboru-Sudarić-i-Vidaković-777x437
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Историјски успех српског бициклизма – испуњене норме за Олимпијске игре.

Светска бициклистичка федерација (УЦИ) је, уз честитке Бициклистичком савезу Србије, послала допис у коме потврђује да су, својим резултатима у протеклом периоду, српски бициклисти испунили две норме за друмски бициклизам које им дају право за учешће на предстојећим Олимпијским играма у Паризу!

И то по први пут у историји и у женској конкуренцији – јер Србија никада није имала представницу на Олимпијским играма. Овај успех српских бициклиста долази после осам сушних година, два пропуштена олимпијска циклуса.

Ово је историјски успех остварен великим залагањем и талентом наших такмичара и пре свега сјајном стратегијом, планирањем директора репрезентације Марка Сударића, који је попут шаховског велемајстора вукао потезе, слао такмичаре на трке које су нам доносиле највећи број бодова потребних за испуњење Олимпијске норме. Веровао сам у њега, у одлуку да се учествује у далекој Аустралији на Светском првенству што нам је испразнило касу, али је представљало и одскочну даску за Париз. Од срца честитам и њему и свим бициклистима, тренерима, мојим сарадницима на овом невероватном резултату једне мале бициклистичке нације – каже председник Бициклистичког савеза Србије професор Радомир Павловић.

Ко ће Србију представљати на Олимпијским играма у Паризу одредиће стручни штаб на основу резултата и форме такмичара до ОИ.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора