Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Столићев последњи чин у Терезину

столић
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протекле недеље најбољи млади бициклиста Србије, Михајло Столић, још једном је у свом стилу преправио књиге рекорда српске репрезентације у млађим селекцијама.

На светском купу у чешком Терезину, у ком се прошле године маестралним спринтом прославио првом историјском победом, ове године је на циљ дошао као 5. у последњој етапи.

Иако је резултат нижег ранга од прошлогидишњег, Столић је до њега дошао после тешког пада у својој, спринтерској етапи у којој је важио за једног од фаворита. Трку је завршио у болници те је препоруку лекара, која би значила ношење седмодневног гипса, одбио, како би могао наставити трку.

У последњој, петој етапи, у којој 2021. није могао да савлада свог “највећег непријатеља” – брдо, ове године успешно га је пребродио и тиме дошао лицем у лице са шансом да спринта за нови врхунски резултат. Петим местом остварио је свој трећи резултат у првих 5 на светским куповима, још једном потврдивши своју светску спирнтерску класу.

Столић: Седам месеци рада, седам месеци посвећености једном циљу, који сам са својим тимом на моје велико задовољство успешно реализовао и поред пехова и недаћа на које смо наилазили током читаве сезоне. Поносан сам на цео процес који смо прошли и како смо из њега изашли. Овај резултат посвећујем својим дедама, мојим највернијим навијачима, којих од недавно више нема.

Сударић: Наредна два викенда репрезентација путује у Француску и Швајцарску на нове светске купове. Након Чешке, у којој је Михајло поново потврдио своје место на светској бициклистичкој сцени и то на начин у којој га ни повреда није спречила, верујем да опет можемо до великог резултата. Терезин је дефинитивно постао град успеха сомборских бициклиста у ком су се прославили и Столић и Стојнић, а надам се да ће низ наставити и нове генерације.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора