Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Тијана Кабић и Дамјана Перенчевић на победничком постољу Ноћног маратона у Новом Саду!

arksm kablar
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У суботу 24.06.2023. године у Новом Саду је одржано 14. издање Трке Ноћног маратона који сваке године окупља тркаче – ноћу са стартом у 22х што ову трку чини специфичном.

Прослава дана Дунава обележава се овом традиционалном манифестацијом која се управо и трчи кејом поред највеће реке која протичне кроз нашу земљу.

Атлетско рекративни клуб ‘‘Сомаратон‘‘ Сомбор је шампионски наступио на овој трци.

Две најбрже даме Сомбора – Тијана Кабић и Дамјана Перенчевић наступиле су на најкраћој деоници од 5 километра. Још један ‘‘епски‘‘ дуел између две сјајне тркачице овог пута је припао Тијани Кабић која је трку завршила на вицешампионској позицији док је Дамјана Перенчевић са свега 27 секунди заостатка, за клупском колегиницом, трку завршила на трећем месту. Трку на 5 километара истрчали су и Бранко Ненадић, Јелена Станимировић, Даница Грујић Фирањ и Мина Бошњак.

Полумаратонску дистанцу у дужини од 21 километра истрчали су Зоран Николић, Недељко Катић, Богдан Николић, а од дама Јелена Перенчевић и Весна Бјелан, која је освојила и прво место у својој старосној категорији.

Најтежу атлетску дисциплину, маратон и то 42 километра по мраку, истрчао је Сомаратонац – Дамир Миланков.

Истог викенда у прелепом природном амбијенту Овчарско Кабларске клисуре одржан је Фестивал здравог духа. У два дана спортског фестивала одржане су класичне трке, акватлон као и планинске – траил трке.

Атлетско рекреативни клуб ‘‘Сомаратон‘‘ наступио је у суботу на трци од 5 километара коју су успешно истрчали Алексеј Тутуш и Александар Марковић, док је Милан Ковачић истрчао трку од 11 километара.

Полумаратон кроз прелепу клисуру истрчали су Мирослав Лишчевић, Дејан Николић и Дамир Марковић.

Дан касније на планинској – траил трци у дужини од 12 километара са успоном врх Каблара наступили су Дејан Николић и Милан Ковачић.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора