Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Тијана Кабић првакиња државе у маратону за 2022. годину!

arksm ns22
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У недељу 09. октобра у Новом Саду је одржано појединачно Првенство Србије у маратону за сениоре и сениорке, које је организовано у оквиру јубиларног 30. Новосадског маратона.

У циљ је после претрчаних 42 километра, убедљиво први утрчао Ђуро Борбељ, члан Атлетског клуба Апатин из Апатина.

У женској конкуренцији прво место освојила је чланица АРК Сомаратон Тијана Кабић
која је била апсолутна победница 30. Новосадског маратона резултатом 3 сата 24 минута и 27 секунди и тако постигла највећи успех освајањем титуле првакиње државе у олимпијској и најтежој атлетској дисциплини – маратону.

Након историјског резултата за Сомборски дугопругашки клуб Тијана Кабић је изјавила: ‘С обзиром да две године због ковида није одржано Првенство Србије, драго ми је што сам ове године после бронзане медаље на последњем државном првенству, поново стала на победничко постоље. Драго ми је да сам освојила шампионску титулу, свакако да резултат може и треба да буде бољи. Ово ми даје сатисфакцију за даљи рад и напредовање. Сада следи мали одмор и наступ на Првенству Србије у кросу 22. октобра 2022. године у Новом Сад у где ћу наступити са мојом екипом АРК Сомаратон Сомбор‘‘.

Арк Сомаратон је имао још једног учесника и дебитанта на државним првенствима Дамира Миланкова који је такође успешно истрчао маратонских – ни мало лаких 42 километра. Свој опроштај од маратонске дистанце имао је Арпад Шаркези који је истрчао свој последњи маратон у Новом Саду, а који је трчао сваке године и то ове године 15. пут за редом од своје 60 до 75 године!

Свакако подвиг за поштовање и узор и много млађим генерацијама. Дистанцу од 25 километара у оквиру Новосадског маратона истрчали су Бошко Јерковић, Зоран Николић и Владимир Кесегић док је Тијана Одобашић истрчала дистанцу од 10 километара.

Истог дана, али у Бањалуци одржано је друго издање маратонске трке у главном граду Републике Српске. Учесници трке на 10 километара у оквиру овог догађаја били су чланови Сомаратона – Дамир Марковић који је истрчао вицешампионску позицију са временом 38:26 и сјајни Милан Ковачић који је трку завршио на петом месту.

Дан раније на истом месту одржано је прво издање интернационалне тркачке конференције на којој су се окупили организатори трка у Прагу, Љубљани, Загребу, Дубровнику као и представници Европске Атлетике. Била је то добра прилика да се организатори Сомборског полумаратона, Дамир Марковић и Милан Ковачић, упознају са тренутним трендовима у свету трчања, као и да представе најстарију уличну трку у Србији – Сомборски полумаратон.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора