Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Тијана Кабић прва особа из Сомбора која је истрчала најстарији маратон на свету Бостонски маратон!

boston 23 kabic
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У понедељак 17.04.2023. године у Сједињеним Америчким Државама одржано је 127. издање најстаријег и најпрестижнијег маратона на свету – маратона у Бостону.

Обележавајући десет година од бомбашког напада на овој трци више од 30.000 тркача трчало је од старта у градићу Хопкинтону па 42 километра до центра Бостона.

Тркаче је чекало кишовито време и веома велика влажност ваздуха што је са комбинацијом стазе са успонима заједно чинило веома озбиљан подухват за све тркаче.

Треба напоменути да је Кенијац Еулид Кипчоге, светски рекордер и двоструки олимпијски рекордер трку завршио на шестом месту.

За учешће на Бостонском маратону потребно је испунити временску норму, а према старосним категоријима. Управо је то успела чланица Атлетско рекреативног клуба ‘‘Сомаратон‘‘ Сомбор и још увек актулена првакиња Србије у маратону за 2022. годину наша суграђанка Тијана Кабић. Тијана је ову веома тешку стазу у неповољним временским условима истрчала за 3 сата 10 минута и 54 секунде што је њено друго најбоље време, а и друго најбоље градско женско време у маратону чиме је Тијана потврдила да је најбоља Сомборска дугопругашица у сваком смислу.

Тијана Кабић је такође постала прва особа из нашег града која је истрчала најстарији и најпрестижнији маратон на свету. Први утисци из Америке јесу да је Тијана задовољна истрчаном трком, али је пре свега преплављена емоцијама и подршком која долази са свих страна, а највише из њеног родног града Сомбора.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора