Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Тијана Кабић трећа на 10 километара на Београдском маратону

36bgdm (3) 1
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У недељу 23.04.2023. године одржано је 36. издање Београдског маратона које је окупило 10.500 тркача из 65 земаља.

Нови рекорд маратона и лепо време били су најлепша слика која је отишла из главног града Србије.

Чланови атлетско рекреативног клуба Сомаратон Сомбор редовни су учесници највеће спортске манифестације у нашој земљи. Највише успеха имала је Тијана Кабић која је у недељи у којој је истрчала чувени Бостонски маратон успела да освоји треће место на трци на 10 километара.

Полумаратонску дистанцу у дужини од 21 километара од Сомбораца најбрже је истрчао Даниел Диенеш, а Београдски полумаратон су истрчали и Роберт Лалић, Дејан Николић, Зоран Николић, Александар Мартиновић, Арпад Шаркези као и Биљана Везмар и Маја Бодрожић које су само дан раније биле учеснице Фрушкогорског полумаратона где су прешле стазу од 33 километра.

Главну маратонску трку у дужини од 42 километра истрчали су Сузана Филиповић и Ђорђе Вучковић.

Дан раније у хотелу Мона Плаза одржан је спортски форум Београдског маратона на којем су учествовали организатори трка. Своје учешће имао је и Сомборски полумаратон, а Дамир Марковић и Милан Ковачић су искористили прилику да чују нове светске трендове и да у директном разговору са директором Београдског маратона Дарком Хабушом унапреде сарадњу две трке.

На већ поменутном традиционалном Фрушкогорском маратону који је одржан овај викенд Мирослав Лишчевић је прешао средњи источни маратон у дужини од 59 километара.

Истог викенда Лазар Санковић и Милица Стојшић истрчали су захтевну стазу Хеиделберг полумаратона, са чак 360 метара кумулативног успона на 21.1км.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора