Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Тијана Кабић у Берлину потврдила да је најбоља маратонка Сомбора!

kabic berlin 23
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У недељу 24.09.2023. године одржано је још једно издање Берлинског маратона једног од највећих маратона на свету на ком је учешће узело чак 48.000 тркача који су трчали улицама главног града Немачке.

Очекивано победе су истрчали најбољи маратонци данашњице, а оборен је и светски рекорд у маратону у женској конкукренцији.

Учешће на овом престижном ‘’мејџор’’ маратону имала је и Тијана Кабић чланица атлетско рекративног клуба ‘’Сомаратон’’ Сомбор.

Тијана је у недељу потврдила своју одличну форму коју је градила током целе године припремајући се баш за ову велику трку. Кабић је истрчала 42 километра за 3 сата, 4 минута и 38 секунди што је њен нови лични рекорд, али и ново најбоље икад истрчано женско време у маратону које је истрчала нека наша суграђанка.

Након трке Тијана је изјавила: ‘’Након 5 година поново сам наступила у Берлину и оборила свој рекорд и то за више минута. Временски услови су били идеални за трчање, осећала сам се и физички и ментално апсолутно спремна и сигурна да ћу успети да остварим свој циљ, што сам на крају у потпуности успела! Сем што је ово нови рекорд града Сомбора такође је и треће најбоље време забележено ове године међу српским маратонкама.’’

Дан раније у суботу је на планини Дивчибаре одржана четврта од шест трка у организацији ‘’West Serbia Trails’’-a. Тркачи су имали могућност да бирају између две трке.

Прва је у дужини од 15 километара и укупним успоном од 850 м и трка на од 32 километра и успоном од 1700м.

‘’Divča trail’’ је једна од најтежих и најзахтевнијих трка у серији и била је потребна стална концентрација и добра физичка спрема јер је стаза била изузетно стрма, клизава и уска те су тркачи морали добро да се пазе.

Учешће на трци од 15 километара су узели и чланови ‘’Сомаратона’’ Мирослав Лишчевић и Даниел Шокац те јос једном показали да иако стижу из равнице упорност и ментална снага померају личне границе.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора