Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Тијана Кабић четврта маратонка из Србије на 35. Београдском маратону!

bgdm kabic
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Овогодишњи 35. Београдски маратон, под слоганом „Пријатељство на дуге стазе”стартовао је у недељу 15. маја у осам сати. Традиционално, трка је кренула испред цркве Светог Марка, а ове године у маратонској и полумаратонакој трци учествовало око 5.000 тркача, од чега хиљаду странаца из 70 земаља.

После две године паузе због пандемије поново се одржава и Трка задовољства у којој учествује више хиљада грађана.  Поред ранијег старта него што је уобичајено тркача је дочекало веома топло и неповољно време за трчање што је у многоме утицало и на саме разултате.

Учешће на најмасовнијој трци у нашој земљи имали су и чланови Атлетско рекреативног клуба ‘’Сомаратон’’ Сомбор.

Највреднији резултат истрчала је Тијана Кабић која је била учесница веома захтевне маратонске трке. Тијана је истрчала 42 километра за три сата и тридесет и три минута заузевши седмо место у генералном пласману у женској конкуренцији, односно четврто место у конкуренцији тркачица из Србије.

Прва три места су заузеле тркачице са Афричког континента. Маратонску трасу су истрчали и Сузана Филиповић и Владимир Булаић као и чланица Триатлон клуба ‘’Спринт’’ Сомбор Зорица Градинац Милутин.

Упола краћу полумаратонску трасу у дужини од 21 километра истрчали су и Дејан Николић, Зоран Николић, Срђан Сајловић, Арпад Шаркези, Александар Крнета, Зоран Марковић, Тјана Одобашић, Маја Бодрожић, Биљана Везмар и Лјерка Вукмировић.

У органиационом тиму 35. Београдског маратона учествовао је и члан ‘’Сомаратона’’ Милан Ковачић који је такође дао допринос овој манифестацији.

Дан раније у суботу 14. маја на Тари је одржана још једна ‘’Трибалион’’ трка са препрекама.

Учесници су могли да бирају краћу стазу од 12 километара са 25 препрека и 21 километар са 35 препрека.

Учешће на овогодишњем ‘’Трибалиону’’ узелео је 2.000 људи што га чини једним од масовнијих догађаја.

Своје успешно учешће имали су и чланови ‘’Сомаратона’’ који су успешно савладали све препреке које су биле пред њима.

Кроз циљу су прошли Предраг Шкорић, Квинтон Вандер Хејден, Ивана и Даниел Шокац као и чланови тркачке породице Касап: Тара, Ана и Драган.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора