Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Туркулов трећи, Столић задржао белу мајицу

Куп Долчини
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Међународна бициклистичка трка у Бугарској „Стопама Римљана“, завршена је данас ( недеља 3.септембар) Другом етапом која је вожена од Бање до Разлога у дужини од 134 километра.

Наш репрезентативац Лука Туркулов није успео да сачува тачкасту мајицу за најбољег возача у пласману брдских циљева, али је и освајањем трећег места у овом поретку, обрадовао све љубитеље бициклизма у Србији.Суперталентовани Михајло Столић, у дресу матичног Лотус тима, потврдио је вансеријски таленат и шестим местом у овој етапи, сачувао је белу мајицу намењену најбољем младом возачу у каравану.

Другу етапу је победио Италијан Филипо Фортин који је потврдио супремацију на овој трци и убедљиво је први у генералном пласману. Столић је и у овој конкуренцији шести, док је најбоље пласирани возач у дресу репрезентације Србије Лука Туркулов на 14. месту

ПРВА ЕТАПА

Победом на брдском циљу у првој етапи трке у Бугарској „Стопама Римљана, које се вози у оквиру Долтцини купа, Лука Туркулов је заслужио да у другој етапи носи тачкасту мајицу.

ЛукаТуркулов у тачкастој мајици

Успех члана репрезентације Србије на овој трци и лепе вести из Бугарске увеличао је и млади Михајло Столић који на овој трци вози као део Лотус тима из Сомбора.

Он је у спринту на циљ стигао осми па је понео белу мајицу као најбољи у конкуренцији младих возача.

Прву етапу добио је Италијан Филипо Фортин.

Репрезентација Србије у саставу Огњен Илић, Лука Туркулов, Дејан Цогољевић и Владимир Милошевић, са селектором Милошем Миладиновићем, наставља са тркама у Бугарској, после недавно завршене 70. трке “ Око Бугарске“, популарне “ Обилковке“.

Тренутно ( субота, 2.септембар) наши младићи учествују на “ Купу Долтцини“ у Банском, трци познатој и као „Стопама Римљана“, који има две етапе (друга је у недељу 3.септембра) и на којем учествује 14 екипа са 90 возача.

Бициклистички савез Србије

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора