Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Уприличен свечани пријем за освајаче медаља у боксу на Првенству Европе у Београду

насловна-4-1536x1024
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, уприличио је свечани пријем за младе боксере из Боксерског клуба „Сомбор“, који су на Европском првенству у Београду освојили чак пет медаља, четири бронзане и једну златну, тиме промовишући свој град и чинећи га поносним на нове спортске успехе својих суграђана.

Свечаном пријему су присуствовали и чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић, председник Спортског савеза града Сомбора Милош Мијић, представници Боксерског савеза Србије, спортских клубова и бројни суграђани.

„Поштована Саро, Драгана, Омере, Раде и Јоване, драги суграђани и љубитељи бокса, пре свега, драго ми је што имам ту част да кажем да су од 20 освојених медаља на Европском првенству у боксу, пет освојили боксери из нашег Сомбора, четири бронзе и једно злато. Године континуираног рада и веровања у младе који долазе, дало је резултате које данас овде заједно славимо. Данас када говоримо о боксу у Србији и о БК „Сомбор“, сви знамо да говоримо о шампионима и лепо је бити градоначелник једног таквог града, када имате овакав један клуб. Нама је циљ да се што више младих бави спортом и овакви остварени резултати ће сигурно утицати да се још више младих определи за ову племениту дисциплину, а ми ћемо наставити да пружамо подршку како БК „Сомбор“, тако и осталим спортским клубовима, удружењима и појединцима с којима ћемо заједно славити име нашег града. Желим вам пуно успеха у даљој каријери и да освојите још много медаља и трофеја“, рекао је градоначелник Антонио Ратковић у свом обраћању.

По завршетку обраћања, градоначелник Ратковић је уручио плакете Града Сомбора за освојену златну медаљу Јовану Николићу и за освојене бронзане медаље Драгани Јовановић, Сари Миљковић, Омеру Аметовићу и Радету Јоксимовићу.

У наставку вечери, присутнима је представљена књига „Легенде југословенског и српског бокса“, аутора Небојше Неше Вуковића, бившег боксера и боксерског менаџера, коју је написао како би легендарни успеси шампиона овог племенитог спорта остали запамћени.

У музичком делу програма, свечани пријем боксера својим наступом је увеличала певачка група Српског културно – уметничког друштва „Извор“ из Станишића.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора