Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Урош и Симана тријумфовали у Забоку

СБК Спеедер Забок опен
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Урош Лукач и Симана Матковић, чланови сомборског СБК „Спеедер“, освојили су титуле на међународном турниру у кросминтону.

Други Забок Опен одржан је претходне суботе у градској спортској дворани, уз учешће такмичара из пет земаља.

Србију су представљали четворо чланова сомборског клуба.

Најуспешнији је био Урош Лукач, који је без пораза стигао до прве међународне титуле у конкуренцији пионира. У групној фази је остварио две победе, а затим је у полуфиналу савладао домаћег такмичара Адриана Бенчића са 2:0, а неизвесном у финалу Словенца Марка Шуштершича 2:1.

Симана Матковић је наставила са успешним наступима у категорији ветеранки и кроз групну фазу прошла као првопласирана. Затим је у полуфиналу савладала Хрватицу Горички а у финалу Гордану Ивковић, обе без изгубљеног сета.

Алида и Борис Јерковић играли су у категорији мешовитих парова и сениорским појединачним категоријама. У паровима су поражени тек у финалу од најбољег пара на свету Кебер/Шуштершич.

Појединачно, обоје су освојили сребрна одличја. У борби за злато Алида је поражена од Словенке Јасмине Кебер Шуштершич, док је Борис поражен од Хрвата Дамира Баковића.

Већ наредног викенда, Сомбор ће угостити такмичаре на деветом Сомбор Опену.

Турнир међународног ранга 250 бодова ће бити одржан у дворишту Соколског дома у суботу 4.јуна са почетком у 9 часова. Улаз ће бити слободан за гледаоце.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора