Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Урош најуспешнији у Мађарској

krosminton
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Урош Лукач био је најуспешнији члан СБК Спеедер на турниру светске серије 500 бодова у мађарском граду Шолту. Он је освојио своју прву мастерс титулу, победивши у категорији јуниорских парова са Мађаром Антал Золтаном. У категорији до 16 година је био на корак од титуле, поражен је тек у финалном мечу од вицепрвака света Ковацс Марцела.

Петнаести Хунгариан Опен угостио је велики број такмичара из осам земаља, а сви сомборски такмичари су остварили запажене успехе.

Катарина Блажев је у пару са Словакињом Јанчековом освојила друго место у категорији јуниорских парова, а појединачно је наступила у сениорској категорији. Катарина је изузетно добро одиграла турнир, пружила је одличан отпор двострукој светској шампионки Кебер у гупној фази, прошла даље као другопласирана, а у полуфиналу је поражена од најбоље словачке играчице Дадулакове са 1:2.

Борис Јерковић је наступио у сениорској категорији и оправдао улогу једног од фаворита, освојивши треће место у врло јакој конкуренцији. У категорији мешовитих парова за ветеране, са Алидом Јерковић су поражени у полуфиналу од Словачке комбинације Шчавницка/Мицхалик, те су поделили треће место.

Алида је појединачно наступила у категорији ветеранки и освојила треће место, поражена је у полуфиналу од најбоље мађарске играчице Браун.

У најстаријој категорији, преко 60 година, Слободан Јерковић је одличном игром освојио друго место.

За две недеље сомборски такмичари путују у Словачку, на један од највећих турнира ове сезоне.

Недељу дана касније, у Сомбору ће бити организован турнир поводом Светског дана кросминтона 11.05.2024. године.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора