Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Уручено тридесет стипендија за најуспешније спортисте града Сомбора

Stipendisti i treneri grada Sombora
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Данас је, у Великој сали Скупштине града Сомбора, уприличена додела стипендија за тридесет најперспективнијих спортиста.

Испред Града Сомбора, уговоре је уручио градоначелник, Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић.

Како истиче градоначелник, Град Сомбор је за ову намену издвојио три милиона динара, а поред финансирања клубова и стипендиста, издвојена су средства и за накнаде тренерима.

“Издвојили смо за ову годину три милиона динара за тридесет најперспективнијих спортиста, односно за оне који су заслужили то резултатима из претходне године, од пионирских до сениорских стипендија, у износу од седам хиљада до десет хиљада динара. Такође, и једанаест накнада је додељено најбољим тренерима, јер свакако поред свих услова које имају наши спортисти, веома је важан стручно – педагошки рад и зато ми је драго што поред финансирања клубова и стипендиста, издвајамо средства и за накнаде тренерима”, поручио је Ратковић.

Поред спортских стипендија и финансирања клубова, Град средства издваја и за спортску инфраструктуру, те ће ове године додатно бити издвојено десет милиона динара за унапређење спорта у насељеним местима.

„Изузетно ми је драго што из године у годину улажемо у спортске објекте и што ћемо ове године још додатно оплеменити Спортску халу „Мостонга“ са телескопским трибинама, и започињемо и климатизацију саме хале. Радили смо наткривање трибина у Кљајићеву, радиће се у Стапару део на трибинама, отворени базен у Кљајићеву, а при крају су и радови на трим стази у Роковачкој шуми у дужини од 800 m“, закључио је Ратковић.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора