Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Успешан тркачки викенд Сомаратонца!

arksm kula 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Викенд за нама обележио је наступ чланова Атлетско рекреативног клуба ‘’Сомаратон’’ Сомбор на две трке: једној уличној и једној планинској.

У суботу 18.06.2022. године одржано је тринаесто издање Трке пријатељства у Кули које је ове године привукло више од седам стотина тркача. Тркачи су трчали на две
дистанце од 5 и од 10 километара. Карактеристика трке у Кули јесте да сваке године привуче најбрже тркаче из Србије и региона.

Трку на 10 километара истрчали су Ђука Чељуска, Зоран Николић, Бранислав Катић, Зоран Боца, Срђан Савић, Марио Кундит, Бојана Марић, Весна Бјелан, Недељко Катић, Тијана Одобашић, Бошко Јерковић, Даница Грујић Фирањ која је освојила прво место у својој старосној категорији, док су Сузана Филиповић и Арпад Шаркези истрчали трећа места у својим старосним категоријама.

Упола краћу дистанцу на пет километара истрчали су Дамјана Перенчевић, Јелена Станимировић, Александар Крнета, Константин Јерковић, Ђорђе Рацков, Лјерка Вукмировић, Наташа Стојчић.

Дан касније у околини Ваљева у клисури реке Градац одржано је пето издање планинске трке ‘’Градац видра триал’’. Ову прелепу трку, у нетакнутој природи, истрчали су са запаженим резултатом и Сомаратонци Предраг Шкорић и Ана Пешић на траси од 9 километара као и Јелена Перенчевић, Сања Војводић и Мирослав Лишчевић на траси од 19 километара.

Наравно и поред викенда којег је обележило учешће на тркама трећи део чланова Сомаратона успешно је истрчао још једно коло Интерспорт Тркачке лиге Сомаратон која се одржава сваке суботе на шеталишту поред Великог Бачког Канала.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора