Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

У Сомбору отворена нова крос серија РТС-а

RTS Kros
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Четврту годину заредом Сомбор је један од градова у коме се одржава Крос серија РТС-а.

Данас је у амбијенту железничког парка трчано 27 трка у којима су учешће узели предшколци, школарци, а трчане су и сениорске трке на 3000 метара у женској категорији и 5000 метара у мушкој категорији.

Манифестацију је званично отворила Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област омладине, спорта, деце издравства, која је пожелела спортску срећу свим учесницима.

„Част је да Сомбор буде први град ове године који ће да отвори серију РТС кроса и ово је сјајна прилика да пошаљемо једну здраву и позитивну слику колико су наша деца вредна и колико су храбра и да ће ће се борити данас на овој стази и дати све од себе да победе“ поручила је Нађ Косановић.

Техничка организација такмичења је поверена Спортском савезу града Сомбора, уз подршку Града Сомбора, Школске управе Сомбор, СЦ „Соко“, АРК „Сомаратон“, Бициклистичког клуба Сомбор, ТК „ЖАК“, Црвеног Крста Сомбор и ученика-волонтера ОШ „Доситеј Обрадовић“.

„Ова манифестација је једна од омиљених за Град Сомбор, пре свега јер оклупља  велики број младих атлетичара из целе Србије. С обзиром да је Сомбор град зеленила, драго ми је да се трке по други пут одржавају у парку међу крошњама, на једној посебној стази и надам се да ће лепе успомене понети из Сомбора сви такмичари који су овде данас“, истакао је градоначелник Антонио Ратковић.

Градоначелник је уручио признања сениорима и сениоркама, а учеснике кроса поздравила је и Адријана Вилагош, освајачица сребрне медаље у дисциплини бацање копља на Европском првенству.

РТС крос по први пут доделио је медаљу незаборава, која носи име Борислава Боре Станичкова једног од утемељивача РТС кроса у Сомбору. Признање је припало Спортском савезу града Сомбора за дугогодишњу подршку у организацији РТС кроса.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора