Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

У току програм тестирања младих спортиста

Testiranje
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У Градској хали „Мостонга“ у току је тестирање младих перспективних спортиста Града Сомбора. Тестирање обухвата процену опште физичке припреме спортиста кроз стандардизоване батерија тестове и уз помоћ специфичних мерних инстумената.

Испитаници су спортисти узраста 12 година и старији, а на позив градског Спортског савеза одазвала су се 24 клуба са око 450 спортиста.

Након завршетка тестирања биће одржана и серија предавања, коју ће водити „D Sport System“ из Новог Сада, током којих ће учесницима програма бити представљени постигнути резултати тестирања.

Програм је данас посетила и чланица Градског већа Антонија Нађ Косановић, која је истакла да је ово добар начин да се млади спортисти и тренери упознају са тренутном физичком припремом.

„Сматрамо да овакви и слични прегледи су од великог значаја, јер дају могућност тренерима да виде каквој форми се налазе њихови спортисти и на тај начин пружа се прилика да прилагоде и формирају своје спортске тренинге тако да спортисти постигну још боље резултате“ поручила је Антонија Нађ Косановић.

Програм тестирања физичке припреме младих спортиста организовао је Спортски савез града Сомбора, у сарадњи са Градом Сомбором и Спортским центром „Соко“.

сомбор.рс

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора