Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

ФК Раднички 1912 на високом петом месту Српској лиги

ФК Раднички 1912 сезона 2021 - 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Пала је завеса на још једну дугу сезону у Српској лиги – Војводина коју је ФК Раднички 1912 затворио победом против Бечејаца у дербију кола. На крају висока пета позиција за најуспешнији фудбалски колектив у Сомбору.

Више од резултата радује напредак младих играча који су поникли у млађим селекцијама који показују квалитет за највише домете и у сениорској конкуренцији.

Доласком Дејана Гргића на место председника клуба постављени су највиши циљеви за наредну сезону а то је пласман у другу лигу. Клуб увелико ради на формирању тима који ће бити спреман за велика дела.

Успехе прати и развој инфраструктуре на Градском стадиону у Сомбору што омогућује идеалне услове за рад и напредак. Радује и све више публике на стадиону а посећеност утакмица говори да је квалитет фудбала на све вишем нивоу. По свему виђеном ФК Раднички 1912 заслужује да се нађе међу фудбалском елитом.

ОМЛАДИНСКЕ СЕЛЕКЦИЈЕ ФК РАДНИЧКОГ 1912 НИЖУ УСПЕХЕ
Кадети и омладинци предвођени тренерима Синишом Лазићем и Гораном Видаковићем у изузетно јакој конкуренцији уз велику борбеност и показани квалитет изборили су учешће у најелитнијем такмичењу за млађе селекције Јединственој лиги Војводине.

Пласман на табели и резултати које кадети и омладинци остварују најбољи су показатељ квалитетног рада омладинске школе. Све већи број младих играча пониклих у фудбалској школи Радничког 1912 добија шансу у првом тиму.

На последњој утакмици у Српској лиги је чак 12 омладинаца и кадета заиграло за први тим у победи над Бечејом.

Пионири које предводи Дамир Вуковић, иначе координатор свих млађих селекција, такође су блистали овог пролећа где су у завршници првенства везали осам победа без примљеног гола и од њих се у будућности много очекује.

Пример квалитетног рада су пионири Михајло Поповић и Милан Ћопић који су из пионирске школе ФК „Радничког 1912“, прешли у Партизан и Црвену Звезду.

Што се тиче базе где раде тренери Блашко Милојев и Милош Мијић оно што посебно радује је велики број деце из Сомбора и околине. Мора се нагласити да велику помоћ тренерском двојцу пружа искусни Славко Антић чији су савети од великог значаја.

Иако наглашавају да у овом узрасту резултат није у првом плану морају се поменути одлични резултати на такмичењима на којима наступају.

Велике заслуге свакако припадају управи клуба која је препознала рад са младима као основу за дугорочно зацртане циљеве обезбедивши перфектне услове за рад свих селекција.

Оно што чека клуб у наредном периоду је допуна селекција млађих категорија и
ангажовање тренера због све већег броја нових чланова.

Упис нових чланова врши се сваког дана у периоду од 18:00 до 19:00 чланова на Градском стадиону.

Детаљније информације у вези самог уписа се могу добити путем телефона: 063/818 70 85.

Голман ФК „Радничког 1912“ ниже успехе у дресу репрезентације Србије
Марко Ћопић голман ФК „Радничког 1912“ у дресу омладинске репрезентације Србије до 19 година, бележи успехе у квалификацијама за Европско првенство.

После велике победе на старту елит рунде квалификација против домаћина турнира Холандије омладинска репрезентација Србије играла је нерешено са Украјином и освојила вредан бод. Селектор Александар Јовић је позвао талентованог Ћопића да помогне репрезентацији Србије у квалификацијама за Еврпоско првенство.

Ћопић припада сјајној генерацији момака која је на путу да избори пласман међу осам најбољих репрезентација у Европи и потврди да су лепа будућност српског репрезентативног фудбала.

Дејан Гргић изабран за новог председника ФК „Радничког 1912“
Након одласка Зорана Јањатовића, делегати скупштине ФК „Радничког 1912“, једногласно су изабрали Дејана Гргића за новог председника клуба.

Гргић се захвалио свима на подршци и истакао да му је части и задовољство бити на челу најуспешнијег фудбалског колектива у Сомбору. Том приликом је истакао: „Сигуран сам да ћемо направити победничку атмосферу, да ћемо организационо, кадровски и финансиjски подићи клуб на највиши ниво за чега имамо јасан план“.

Дејан Гргић је као играч успешно наступао за ФК „Слога“ из Чонопље и ФК „Жак“ из Сомбора а као фудбалски радник је био председник Градског фудбалског савеза Сомбора.

Циљеви клуба остају највиши а то је пласман у другу лигу уз развој и јачање омладинске школе а потенцијала за напредак несумњиво има.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора