Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Формира се Боксерска лига Србије

БЛС
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Селектор националног тима Србије Милан Пиперски дао је предлог да наши клубови ове сезоне не учествују у Регионалној боксерској лиги, већ да се окренемо домаћем клупском такмичењу, где би наши боксери стицали међусобно искуство.

“Морамо се окренути развоју домаћих клубова, као базама за стасавање боксера, затим континуираној едукацији тренера у сарадњи са Факултетима за спорт и тако подизати квалитет базе боксера у нашој земљи” – навео је селектор наше селекције Милан Пиперски.

Боксерска лига Србије би била намењена боксерима који су још у развоју и тако стицали искуство, пре него што закораче на међународну боксерску сцену.

Репрезентативци свакако имају други план и програм окренут ка међународним турнирима, где их савез стимулише са високим наградама, тако да би ово ново српско такмичење била права платформа за боксере који су превазишли почетни такмичарски ниво (Лига региона Србије), а још увек нису досегли ниво или су близу да забоксују на међународним мечевима.

Клубови из Србије су подржали предлог селектора репрезентације Србије и донели су одлуку да напусте Регионалну боксерску лигу и уместо у РБЛ учествују у Боксерској лиги Србије.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора