Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Чланови АРК Сомаратон трчали у Осијеку, Истри и Бечеју

vesna becej 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Тркачки викенд започео је у суботу је у Осијеку где је одржано 18. издање Осјечког Фериви полумаратона на којем је наступио рекордан број тркача. Више од 1.300 учесника потврдило је како је реч о највећој и најпосјећенијој трци у околини. Уз главну утрку од 21 километар, одржала се и трка за грађана на пет километара као и штафета 3×7 километара.

Осијечки полумаратон су истрчали и чланови Атлетско рекреативног клуба ‘’Сомаратон’’ Сомбор Ђорђе Вучковић и Арпад Шаркези који је у 74. години истрчао свој 117 полумаратон по реду и освојио друго место у својој старосној категорији. Трку на 5 километара истрчала је Лјерка Вукмировић.

Такође у суботу, али у Бечеју одржана је ‘’Бечејска десетка’’ трка на 10 и 5 километара. Главну трку на десет километра истрчали су Ђорђе Муњас, Зоран Николић, Мирјана
Дошен, Мина Бошњак, Даница Грујић Фирањ и Весна Бјелан које су се попеле на трећа места у својим старосним категоријама. Изузетно јаку и брзу трку на пет километара у женској конкуренцији истрчала је Дамјана Перенчевић заузевши седмо место.

Сомаратонка Марина Бркбаклић Тепавац успела је да у протеклом викенду постигне још један подвиг и да успешно заврши чувену и познату трејл трку “100 миља Истре”. Марина је прешла плаву стазу у дужини од 128 километара за 32 сата од Ловрана до Умага.

У Сомбору је исти викенд истрчано још једно редовно 264. коло Интерспорт Тркачке лиге Сомаратон. Лигашких пет километара ове суботе истрчало је двадестак тркача, а победник је био Роберт Лалић, док је код дама тријумфовала Ана Пешић са новим личним рекордом.

У генералном пласману Лиге ове сезоне прво место и даље ‘’држи’’ сјајни Жељко Лемић, док су на другом и трећем месту Дејан Николић и Јосип Мајор. Код дама је дошло до промене на врху табеле те је тренутно на шампионској позицији Ана Пешић, другопласирана је Мирјана Дошен, а на трећем месту је Даница Грујић Фирањ.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора