Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Јерковићу две титуле у Сомбору

hdr
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Борис Јерковић освојио је два злата на суботњем Сомбор Опену у кросминтону.  Домаћи СБК Спеедер био је најуспешнији клуб са десет освојених одличја.

Девети Сомбор Опен одржан је на спортским теренима Соколског дома, а учествовали су такмичари из Србије и Мађарске из укупно седам клубова.

Најуспешнији такмичар на турниру био је Борис Јерковић који је освојио титуле и у
појединачној сениорској категорији, као и категорији парова са Алидом Јерковић. Алида је поред успеха у паровима освојила и бронзано одличје у појединачној категорији.

У истој категорији, Симана Матковић је поразом у полуфиналу поделила бронзу, док је најуспешнија Сомборка овога пута била млада Катарина Блажев. Катарина је као најмлађи такмичар у сениорској категорији једини пораз претрпела у финалу од Мађарице Гербер, ветеранске светске првакиње. Катарина је стигла и до сребрне медаље у категорији јуниорских парова у комбинацији са Селеном Стојачић.

У категорији ветерана, сребрно одличје освојио је Жељко Банић.

У пионирској категорији, два Сомборца су освојила медаље, Урош Лукач сребро, а Бранислав Банић бронзу. Њих двојица су играјући јуниорске парове поделили треће место.

Ово је била последња провера за такмичаре сомборског клуба пред Светско првенство које ће се одржати крајем јуна и почетком јула у Загребу.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора