Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Јерковић до титуле на отварању сезоне

Krosmin Šolt Mađarska Doubles 500 mart 2023.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Претходног викенда одржан је први турнир серије 500 бодова у кросминтону ове сезоне, на коме је Борис Јерковић у пару са Козари Давидом дошао до нове титуле.
У Шолту је наступило тридесетак такмичара у неколико сениорских и ветеранских категорија парова.
Сомборски СБК „Спеедер“ представљало је четворо такмичара: сениори Алида и Борис Јерковић , кадеткиња Катарина Блажев и пионир Урош Лукач.
Катарина и Урош наступили су први пут заједно, и то у категорији сениорских мешовитих парова. Претрпели су два пораза у групној фази такмичења али су стекли значајно искуство играња против врхунских такмичара. Катарина је наступила и у категорији женских парова, са Алидом. Ни њих две нису успеле да остваре ни једну победу, те нису прошли даље из групне фазе. Алида и Борис Јерковић су играли у категорији мешовитих парова, међутим одиграли су испод очекивања и доживели два пораза и завршили наступ у групној фази. Борис је играо мушке парове са најбољим мађарским играчем, Козари Давидом, и као други носиоци очекивано су се нашли у финалу. У финалу су савладали најбољи мађарски пар Винцзе/Тутуц резултатом 2:0 те започели сезону са титулом.
Следећи наступ на међународној сцени за сомборски клуб биће Словениан Опен крајем месеца, на коме ће наступити шесторо наших такмичара.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора