Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Јерковић одбранио титулу на Хексагону

Хексагон 2023, СБК Спидер (2)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Борис Јерковић и Катарина Блажев тријумфовали су у мушкој и женској сениорској категорији на другом Хексагону, турниру серије ФУН 500.

Турнир у кроминтону одржан је претходне суботе на травнатим теренима у прелепом амбијенту Еко-центра у склопу Бодрог Феста у Бачком Моноштору, а организатор је био сомборски СБК „Спеедер“.

Наступили су такмичари из Србије, Мађарске, Хрватске и Румуније, у осам појединачних и две категорије парова.

Најуспешнији су били домаћи такмичари са 22 освојене медаље, а најуспешнији такмичар био је Борис Јерковић са два освојена злата: појединачно и у мешовитим паровима са Алидом Јерковић.

У категорији сениорки најбоља је била Катарина Блажев, која је у финалном мечу савладала клупску другарицу Селену Стојачић. Треће место су поделиле Алида Јерковић и Симана Матковић.

У категорији мешовитих парова Јерковићи су савладали српско-мађарску комбинацију Блажев-Винце, док су треће место поделили парови Стојачић-Козари и Тотх-Антал.

У категорији мушких парова победници су Винце-Тутуц, док су другопласирани Хасз и Антал. Треће место поделили су парови Лукач-Ковацс и Игас-Варга.

Сомборски кадети су такође освојили медаље, Урош Лукач и Бранислав Банић поделили су треће место, док је мађарски играч Золтан Антал освојио златну медаљу.

У категорији пионира и пионирки најбоља је била Ника Горички из Хрватске, док је домаћи такмичар Лука Голуб треће место.

Најмлађи такмичари су били дечаци и девојчице до дванаест година, а најбољи међу њима је био Мађар Марк Цсиболyа. Друго место заузела је Вера Вујко, а треће су поделили Петар и Паула Младеновић, сво троје такмичари сомборског клуба.

У категорији ветерана преко четрдесет година тријумфовао је румунски такмичар Даниел Тутуц, победивши у финалу Мађара Игас Андора, док је у категорији ветерана преко педесет година победник Сомборац Жељко Банић, који је савладао Винцзе Каролy-а, трећепласиран је био Дејан Рајић, такође члан Спеедера.

Међу најстаријим такмичарима, преко шездесет година, медаље су расподељене међу домаћим такмичарима. Најуспешнији је био Владимир Блануша, другоплсирани Јосип Фратрић а Зоран Пурић и Слободан Јерковић су поделили треће место.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора