Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Јерковић тријумфом до првог места на светској ранг листи

Boris Jerković Serbian Open 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

На тринаестом издању Сербиан Опена у кросминтону, одржаном 03.09.2022. године у балону Оранж Арена у Сомбору, наступили су врхунски такмичари из пет земаља у десет појединачних и дубл категорија. Најуспешнији су били такмичари из Мађарске са шеснаест освојених медаља, а одмах за њима и чланови сомборског СБК „Спеедер“ са тринаест одличја.

Борис Јерковић је био најуспешнији такмичар турнира са златом у Опен категорији и бронзом у категорији за мешовите парове са Алидом Јерковић. Борис је дошао до треће титуле у низу, и са нових освојених 500 бодова преузима вођство на светској ранг листи. Он је први српски играч који је то постигао.

Троје пионира сомборског клуба освојило је медаље. Катарина Блажев је направила изненађење турнира, освојивши сребро у категорији сениорки. Поражена је једино од Мађарице Доса-Рацз, у три врло неизвесна сета. Катарина је освојила и сребро у категорији јуниорских парова са Селеном Стојачић.

Урош Лукач је освојио два бронзана одличја, појединачно у категорији пионира до 14 година и у категорији јуниорских парова. У категорији јуниорских парова до бронзе је стигао и Бранислав Банић у пару са Хасз Заланом из Мађарске.

Алида Јерковић је освојила бронзану медаљу и у категорији сениорки. Симана Матковић је стигла до бронзе у категорији ветеранки, поражена је у полуфиналу од светске вицешампионке Браун. Жељко Банић је наступио у категорији ветерана и освојио бронзано одличје, поражен је у полуфиналу од Летонца Спареа.

Стевица Лукач је у пару са Миодрагом Ковачевићем освојио бронзано одличје у категорији ветеранских парова. У најстаријој категорији, ветерани преко шездесет година, тријумфовао је Слободан Јерковић, други је био Владимир Блануша а трећи Зоран Пурић – све чланови сомборског клуба.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора