Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Јован Николић шампион 59. Београдског победника

Јован Николић
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Штафета је предата и завеса спуштена до наредног, јубиларног 60. „Београдског победника – меморијал Бранко Пешић“. Издање број 59 традиционалног и престижног такмичења, које из године у годину добија на јачини, снази и квалитету, шареноликости, али и спортском јединству и респекту, што бокс и чини племенитом вештином завршено је финалним мечевима у мушкој конкуренцији у којој је тријумфовао млади златни дечко српског бокса Јован Николић коме је шампионски пехар уручио бивши освајач овог престижног такмичења Иван Рибаћ.

У Хали спортова „Ранко Жеравица“ од 29. марта до 2. априла 2022. године за наслов шампиона борили су се представници племенитог спорта (даме, боксери, тренери) из 21 земаље света направивиши савршену увертиру за Светско првенство у боксу за жене које ће бити одржано у Истанбулу маја 2022. и европско у обе категорије.

Финална ноћ меморијала „Бранко Пешић“, турнира који од 2018. носи назив по свом првом покровитељу, пасионираном обожаватељу бокса и најпознатијем градоначелнику Београда у историји, донела је прегршт сјајних мечева у којима су се за престижни Београдски победник борили носиоци светских и европских медаља.

У категорији до 75 кг присуствовали смо ерупцији емоција са трибина и бљеску младог српског бокса Јована Николића (члана БК Сомбора) који је извојевао велику победу над стаменим Казахсатанцем Иљаром Ашиуровим.

Од осталих сомборских боксера, Назиф Сејди у веома неизвесном дуелу тесно (3:2) је изгубио полуфинални сусрет против Јерменца Тонаканија.

У дуелу два српска тешкаша бољи је био искуснији Владан Бабић. Млади Никола Кнежевић није имао шансе у овом мечу, те је капитен српске репрезентације завршио меч у првој рунди. И један и други су морали да се задовоље бронзаним одличјима.

Од осталих сомборских такмичара Омер Аметовић је био пети у категорији до 51 кг. Владимир Губаш (71 кг) је такође био пети. Јабабу Мађи (92 кг) у дресу родне Гане освојио треће место у тешкој категорији, док је Антонио Бисет (Куба) био пети. Бисет је наступио у истој категорији као и Владимир Губаш.

За најбољи селекцију на 59. Београдском побендику – меморијалу Бранко Пешић проглашен је тим Србије који је уз пет злата освојио и три сребра и шест бронзи. Најбољи техничар је српски ас Владимир Мирончиков, најборбенији пар Јерменац Манасјан и наш Могамедов. Најбољи страни такмичар је Јерменац, вицешампион света Давит Чаклојан.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора