Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Џокер без плеј офа

kk-joker-sombor-kk-tamis-pancevo-29.kolo_-1024x538
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Тамиш – Џокер 99:93 (26:26, 25:30, 30:22, 18:15)

Домаћини су искористили познати терен и боље отворили сусрет са водством 5-0. Изузетно расположени Матија Милин са две везане тројке прво смањује на 8-6, а уследећем нападу кроз домаћи обруч пролази и тројка Капетановића и Сомборци су само на пола корака заостатка, 10-9. Тројка Славена Чупковића за 17-13 помогла је „Тамишуˮ да задржи водство до средине 8. минута, када „Џокерˮ преко Милина (тројка из угла), први пут изједначава резултат 21-21, а потом и преузима водство, поново преко Милина, који је изнудио фаул и убацио оба пенала за 21-23.

У следећем нападу домаћина, тројка Бранислава Терзића враћа накратко водство на страну „Тамишаˮ, јер Дејвис постиже фаул-кош и поново је +2 за „џокереˮ, 24-26. Омар Пајић након офанзивног скока изнуђује прекршај Лазара Лугића и реализује оба слободна бацања за друго изједначење, 26-26. До краја прве четвртине било је још времена за два напада, али и Давис и Чупковић су непрецизни у покушају за три поена.

Одмах на старту другог периода, Милин са својом четвртом тројком поново пребацује предност на страну сомборског тима, 26-29. „Џокериˮ су одбранили свој кош у наредном нападу, а Давис изнудио два пенала и реализовао други за 26-30.

У следећем нападу сомборског састава, Терзић се после добијања треће личне грешке, због фаула на Милину, залетео ка судији, а судија му је окренуо леђа и направио се да ништа није видео. До краја меча Терзићу није одсвирана ниједна лична грешка, а за поменути потез није ни опоменут.

Десетак секунди касније одсвиран фаул Чупковића на Милину изазвао је бурну реакцију тренера домаћих Бојана Јовичића, који добија техничку грешку, а сомборска 58-мица укупно 3 бацања и повећава предност на +7, 26-33. Искористио је домаћин право на тајм-аут, након којег домаћи уписују прве поене у другој четвртини, преко Ђорђа Ракочевића, 28-33 на крају 12. минута.

Два минута касније, Милин повећава на 28-35, Давис ниже 8 поена заредом у наредна три напада, придружују се Немања Капетановић са тројком и Симонса са закуцавањем и додатним бацањем и „Џокерˮ је већ на +14, 35-49, на истеку 16. минута.

Средином 18. минута, при резултату 42-54 и нападу „Тамишаˮ, судије нису одреаговале на неспортско потез Бојана Станојевића, када се унео у лице Симонсу и потом га одгурнуо грудима. Напад домаћих је настављен, а приликом преузимања играча Капетановић је оборио Станојевића у жару борбе. Симонс је искористио прекид да упре прстом у Станојевића и приговори му, а затим се окренуо да се удаљи од инцидентног, домаћег играча. На потез Симмонса одреаговао је Омар Пајић два пута га одгурнувши, а онда се убацио и Марко Михаиловић такође одгурнувши Симонса, тада су ускочили остали играчи домаће екипе на паркету да би зауставили Пајића, који је желео у даљи обрачун са Симонсом…

Судијска тројка је за немиле сцене на терену казнила једино гостујући састав: једном личном грешком Симонса, затим једном техничком грешка Симонса, једном техничка грешком Капетановића и још две техничке грешке тренеру Жељку Лукајићу због протествовања на претходне судијске одлуке и претње службених пратилаца „Тамишаˮ, због којих је морао да напусти клупу сомборског тима. Станојевић је добио 8 слободних бацања, од којих је 7 реализовао и смањио резултат, 49-56.

Утакмица је настављена у непетој и непријатној атмосфери, а ослабљени сомборски састав, без првог тренера на клупи и оптерећен фауловима, полако је губио и остатак предности. „Џокериˮ су држали егал до пред крај треће четвртине, а у четвртој су покушали са тројкама да стигну заостатак, али су били успешни само 20% (2/10).

Пет минута по завршетку утакмице забележен је још један инцидент, када је председник „Тамишаˮ, Дарко Јовичић напао службеног представника „Џокераˮ док је преузимао записник, а тренер Јовичић на конференцији за медије оптужио „Џокеровуˮ клупу за непримерено, увредљиво и срамотно понашање, а да ниједног противника на свом терену нису омаловажавали, нити било шта друго упућивали осим похвале…

Тамиш (Панчево): Ћурчић, Крстић, Михалиловић 2, Терзић 26, Ракочевић 14, Чупковић 14, Којадиновић 6, Пајић 10, Треацy, Грковић 6, Стењарт 5, Станојевић 16.

Џокер (Сомбор): Дејвис 23, Лугић, Капетановић 23, Југовић, Брбаклић, Марковић, Вукас, Крстановић 4, Бодрожић, Симонс 14, Милин 29.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора