Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Џокер заслужено славио у Ваљеву

zasluzen_trijumf_jokera
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Кошаркаши Металца поражени су од екипе Џокера резултатом 96:84 (29:19, 24:20, 23:26, 21:19) у 11. колу АдмиралБет Кошаркашке лиге Србије. Гост је до бодова у Ваљеву стигао заслужено одличном игром већим делом сусрета у којем одбрана Металца није била на нивоу неопходном да се дође до нове победе на свом паркету.

Сомборци су од старта меча наметнули свој ритам, па се на прву „промену на семафору“ домаћих чекало готово три минута. Са друге стране тандему Дејвис – Симонс нападачки се убрзо придружио Николић чијим је поенима састав Жељка Лукајића стигао до „плус девет“, 19:10. И поред двоцифреног заостатка чинило се да Ваљевци крајем уводног квартала стижу до своје игре, међутим то није трајало дуго. Сјајном Југовићу придружио се Милин чијим је кошем Џокер имао и чак 19 поена вишка, 44:25. Поред јако лоше одбране пулени Срђана Флајса су у првом полувремену промашили чак десет слободних бацања.

Колико је квалитет и искуство Лешића значајно за домаћи тим видело се у уводним минутима треће четвртине. Полагање па три узастопне погођене тројке за 56:55 у потпуности су променили ситуацију на паркету. Међутим, прилике у том периоду игре коштале су потпуног преокрета. Грешке у одбрани Ваљеваца Југовић и Милин су знали да казне, док је у важним моментима нерешива енигма за одбрану Ваљеваца био и Дејвис. Реаговао је Лукајић и након малог опуштања његове екипе у финишу, али већих узбуђења није било.

Најефикаснији у победничком саставу био је Матија Милин са 23 поена и 11 скокова, а поред њега истакао се и Алекса Југовић са 17 кошева. На другој страни Сава Лешић постигао је 30 поена.

Фото Сретен Пантелић

Извор КК Металац #клсрб

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора