Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Џудисти Сенсеи ИН гостовали у Мађарској

ЏК Сенсеи ИН (1)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протеклог викенда у Баји (Мађарска) организовано је национално првенство у џудоу под организацијом Специјалне Олимпијаде Мађарске.

Обзиром да џудо у Србији још увек није уврштен у спортове Специјалне Олимпијаде, џудисти ЏК ,,Сенсеи-ИН,, су добили позив од домаћина да узму учешће на овом првенству као гости.

Први пут су сомборски џудисти узели учешће у овом типу такмичења и том приликом освојили 6 одличја у својим категоријама.

Златну медаљу су освојили: Винко Лемић и Димитрије Савић. Сребро је припрало Ђорђу Јовановићу, Срђану Вуцељи и Јовану Банићу, док је Катарина Галамбош освојила бронзано одличје.

,,Ово је било прво такмичење после скоро 3 године на ком смо узели учешће, обзиром на стална отказивања планираних због корона вируса. Пресрећни смо што нам се омогућило присуство и задовољни смо постигнутим резултатима. Оно што је најбитније да су џудисти упркос свему наставили са тренирањем са једнаком вољом и жељом за напретком. Свакако да су нам такмичења значајна као један од начина верификације постигнућа, али још важнија је мотивација за редовним доласцима на тренинге и бављењу спортском активности и у функцији побољшања здравственог стања” – изјавила је Сајонела Крга, тренер и председница џудо клуба Сенсеи-ИН.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора