Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Јубиларних 70. година постојања РК Графичар из Бездана

13
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Поводом свечаног обележавања јубиларних 70. година постојања Рукометног клуба „Графичар“ из Бездан, уприличен је пригодан програм, који је отпочео утакмицом пионирских селекција овог клуба.

Бездански Рукометни клуб од свог постојања негује традицију бављења овим спортом, а о самим почецима, нешто више је рекао тренер клуба, Горан Чабрило.

„Рачунамо 1953. годину као почетак малог рукомета, пре тога се играо велики рукомет и од самог почетка наш клуб је заузео озбиљан став у тренирању и игрању. Одувек смо били у квалитетној Војвођанској лиги, али смо познати као расадник рукометних талената“, навео је Чабрило.

Рукометни клуб „Графичар“ изнедрио је бројна имена која су остварила велике успехе у свету спорта, међу којима је и Далибор Чутура. Он је изразио задовољство што су му први кораци били управо у овом клубу, где се љубав према рукомету преносила с генерације на генерацију, што је остала пракса и у садашњици.

„Традиција је овде рукомет и деца чим стасају, са неких девет, десет година, одмах долазе на овај терен, јер знају да су њихови претходници направили велике резултате и буквално село живи за овај спорт“, истакао је Чутура.

У склопу програма додељене су и захвалнице за дугогодишње унапређење и развој рукомета у Бездану, које су добили градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, чланица Градског већа задужена за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић, Месна заједница „Бездан“, као и спонзори и пријатељи клуба, док су посебне плакете добили Рудолф Чонти, Рукометни савез Војводине, Спортски савез града Сомбора и Спортски центар „Соко“ Сомбор.

Главни део програма биле су свакако утакмице ветерана, односно, бивших играча Рукометног клуба „Графичар“, који су имали прилику да одмере снаге са неким од највећих играча српског рукомета, као што су Неђа Јовановић, Рајко Продановић и Жарко Шешум.

За крај је одиграна утакмица између Рукометног клуба „Црвенка“ и домаћина, а бројна публика је показатељ да ће овај спорт остати и даље препознатљив симбол Бездана.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора